2013. július 29., hétfő

A problémák leküzdése

Problémái sajnos mindenkinek vannak, azonban nem mindegyikünk küzdi le ezeket olyan egyszerűen.

Miért van az, hogy van akinek ez könnyen megy, van akinek pedig nehezen?

Erre ad választ az Életcél kártyában szereplő Gyakorlás lap. 
A képen nem véletlenül egy hangszerrel van ábrázolva az angyal, hiszen talán Mozart-ot és még egy két zsenit kivéve az emberek sorából, minden hangszeres tudás sok-sok gyakorláson alapul.

Mégis, hogyan kapcsolódik ez a Te problémádhoz?
Olvass tovább, és megtudod.

A Gyakorlás lap pozitív jelentése:
  • ismétlés
  • lassú fejlődés
  • fokuszálás a megfelelő képességekre
  • képességek fejlesztése
  • optimizmus
  • kitartás
  • türelem
Ezek után már érthetőbb lehet, hogy hogyan is működik egy-egy probléma megoldása.  

Az igazi fejlődés mindig arról szól, hogy bizonyos képességeidet fejleszted, illetve rátalálsz azokra a képességeidre, amelyek segítenek az életcélod beteljesítésében. Igazából ezt a vágyaid fogják megmutatni, hiszen azt csinálod igazán szívesen, ami valójában az életfeladatodhoz tartozik.
Ha sikerül a képességeidet megtalálni és elkezded fejleszteni, akkor ehhez türelemre van szükséged. Mivel a legnagyobb tanítónk maga az élet, ezért olyan helyzeteket fogsz bevonzani, amelyek arra késztetnek,hogy korlátaidat átlépve, elkezdd használni azokat a bizonyos képességeket.
Ha például a bátorságot kell megtanulnod, akkor bizony félelemmel teli helyzetekkel fogsz találkozni, amelyeket legyőzve megtalálod, sőt erőd is növekszik általa. Persze mindez nem fog egyszerre megjelenni.

Ha ez a kártya jön ki feladatként, akkor többször találkozhatsz ugyanazzal a helyzettel, időben akár évnyi eltérésekkel is, hogy újra nekifutva egy kis lépéssel előbbre tudj jutni. Mindez nem arról szól, hogy valamit elhibáztál előzőleg, csupán arról, hogy így tudod megoldani a problémát. hiszen a fal amely előtted van igen magas, és nem döntheted föl az egészet, mert akkor rád ömlik az egész. 
Neked most téglánként kell azt leszedegetned és egy idő után már kényelmesen átléphetsz rajta.

Nézzük tovább a listánkat, mire is van még szükséged?

Optimizmusra és kitartásra. Nyilván, ha nem vagy optimista akkor kitartó sem tudsz majd lenni, tehát mind a kettőt erősítened kell. Ha kitartó vagy, akkor a türelem igazából talán nem is annyira fontos, mivel a cél elég erősen lebeg majd a szemed előtt. Persze azért az idő lassúságát tűrni nem mindig könnyű, de megéri, hiszen így egy olyan terhet rakhatsz le, amely után az egész életed megváltozik.

Tehát, ha ezzel a lappal találkozol tudd, hogy egy nagy feladat áll most előtted, amelyet lépésről lépésre tudsz csak megoldani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése