2013. október 4., péntek

Adni és kapni

Eljött az október, aminek nagy része még a mérleg havához tartozik.
Ahogy a természetben a magokat elvetik ősszel, úgy te is most tehetsz azért, hogy olyan eredményt érj el kapcsolataidban, amelyet oly nagyon szeretnél.
A Magvető havában járva ez különösen fontos.

Ebben az időszakban a kapcsolataidat a mérlegeléssel, és az helyes arányok megteremtésével könnyedén tudod javítani. Ehhez használhatod a racionalitást, hiszen a mérleg jegye egyébként egy levegős jegy, amelyhez az elme tartozik. Ilyenkor az elméd, és az érzelmeid is kiegyensúlyozásra várnak, és most könnyebben képes vagy ezt megteremteni.

Ezt két módon teheted meg:

1. Elfogadás - Határok kijelölése
A mérlegelés néha igen hasznos, hiszen segíthet abban, hogy meghúzd a határaidat. Mérlegelhetsz, hogy megéri-e még tűrni, vagy esetleg már nem hagyod többé hogy a saját igényeid háttérbe szoruljanak.
Fontos, hogy ne csak mindig adj, mert akkor a befogadás, a kapás energiája egyszerűen nem jön létre. Ilyenkor a másik azt érzi, hogy egyre inkább leköteleződik, és ettől egyre feszélyezettebb lesz. Úgy érzi nem tudja eléggé viszonozni, és elkezd hanyagolni, majd el is tűnik egy idő után.
Te pedig úgy érzed, hogy csak adsz, és adsz, és a másik mennyire hálátlan, pedig te csak jót akartál neki. Nem érted, pedig te mindent megtettél.
Csupán csak nem hagytad a másikat is adni, hogy az egyensúly meglegyen. (pedig adni minden ember szeret, bizony). Tehát a befogadás, a kapás energiája, ami a mérleg másik oldala, nem jött létre.

2. Elvárások elengedése
Amikor mindig kapni szeretnél, mert neked, ez jár. Ez egy hatalmas falat rak közéd és a többi ember közé. Elvárásokat támasztasz a partnered, a munkatársad, a főnököd, a jó Isten felé. Hiszen már annyit szenvedtél, és hát mert meg is érdemeled. 
Ilyenkor a többi ember felé egy folyamatos kapásban vagy vagy, ami tulajdonképpen egy vákuumot képez, ami szívja be a másik embert. Ha pedig valakit erővel akarnak vonzani, azt senki nem fogja jó néven venni.  
Ráadásul még szorongasz is, hogy megkapod-e ami neked jár. Na persze ez nem tudatos. Egyszerűen csak megjelenik egy félelem: vajon ő is elhagy? 
Vajon ő benne sem lehet megbízni? 
Mikor kapom már meg a jól megérdemelt elismerésem, értékességem érzését?
talán nem vagyok megfelelő?

Persze ezt most picit kiéleztem a könnyebb érthetőség kedvéért. 
Azért mégis ha már a mérleg havában járunk akkor használd fel ezt az energiát a kapcsolataid egyensúlyának létrehozásában. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése